Unga talanger ska ta HV71 till seger – säsongen 2023/24

Ikväll spelar HV71 sin andra säsongsmatch i SHL på hemmaarenan Husqvarna Garden. Färjestad lär bjuda på ett tufft och roligt motstånd, tror kommunikationschefen Johan Freijd. Han berättar också om arbetet inför säsongen både på och utanför isen.

Hembygdslaget HV71 herrar hade en tuff förra säsong då de fick kämpa sig kvar i SHL in i det sista. Damerna placerade sig på en säkrad åttonde plats i SDHL och förbereder sig nu inför premiärmatchen den 24 september.

Både herr- och damhockeylagen har fler yngre spelare i truppen mot förra året. Damlaget består till stor del av Jönköpingsbor med ett stort engagemang för HV71. Johan Freijd beskriver de som unga och skickliga talanger, och har en förhoppning om att laget ska ta sig till slutspelet. Herrlaget har flera skickliga talanger i både försvar och anfall.

Det är en bra mix av hårt jobbande spelare – Johan Freijd

Han bedyrar även vikten av att ha alla olika spelartyper och delar i laget för att lyckas med målet för säsongen, att placera sig i topp 8. Herrlaget är starka i skridskoåkningen och är ett riktigt jobbigt lag att möta. 

Foto: Martin Thor

Johan Freijd berättar även om arbetet utanför isen för att locka publik till matcherna. Här satsar de på att göra något unikt och annorlunda till varje match.

– Idag är det så bekvämt att sitta hemma i soffan och titta, och därmed är det svårare att få publik.

Inför kvällens match finns både trubadur och en kallzon med uteservering till åskådarnas glädje. Till lördagens match mot Oskarshamn arrangeras en familjedag med bland annat utlottning av glass och ansiktsmålning.

Torsdagen den 14 september spelade HV71 premiärmatchen i SHL mot Linköping. Trots en tung förlust på straffar har laget mycket positivt att ta med sig till mötet ikväll. Johan Freijde beskriver att HV71 ägde stora delar av matchen och hade mycket puckinnehav, men saknade det lilla extra för att sätta pucken i mål.

– Det har varit goda tongångar efteråt trots förlusten, berättar han.

Matchen ikväll kommer bli en härlig utmaning som laget ser fram emot, säger han. Utöver en vinst hoppas Johan Freijd på att mycket publik vill ansluta sig till arenan och ta del av de evenemang som arrangeras. 

Foto: Martin Thor & Johan Freijd